Att bli medlem i UHBF

 Bli medlem?
Ett medlemskap per familj räcker. I medlemskapet ingår nyttjanderätt av bryggverken samt lokalerna i övrigt, samt möjlighet att delta i diverse föreningsaktiviteter. Årsavgiften är f.n. 500 kr. Som ny medlem betalar man dessutom en engångsavgift på 500 kr, den så kallade investeringsavgiften, totalt alltså 1000 kr för nya medlemmar. Engångsavgiften kom ursprungligen till i samband med att föreningen grundades för att ge UHBF ett startkapital och är det belopp som alla nuvarande medlemmar betalat. Dessa avgifter investeras i förbättringar av lokal, bryggeri, utrustning och pub.

Komma igång…
Att lära sig brygga är enkelt. De flesta av oss började brygga hemma på spisen. Medlemsskapet i UHBF ger oss kontakt med erfarna bryggare, vilket är minst lika viktigt som att få tillgång till större bryggverk. Veteranerna är gärna med och visar hur man använder bryggverken samt kommer med tips och delar med sig av erfarenheter kring bryggteknik, kemin, receptformulering etc.
Lite om vad som förväntas av dig som vill bli ny medlem:
Föreningen ser gärna att du har en rekommendation eller känner en gammal medlem, alternativt kommer på ett av våra evenemang så att vi kan träffas.
Eftersom UHBF ordnar medlemspubar fyra gånger om året behövs det alltid några som ställer upp och ansvarar för en pub, oftast har man en gammal medlem vid sin sida. Du kan såklart bara komma på puben för att umgås. Många har med sig egen öl för att få synpunkter från erfarna bryggare. Att dela erfarenheter, recept och öl är en riktig höjdare!
Vi anordnar även temadagar och på våren har vi en gemensam arbetsdag ute på Sävja.
En viktig aktivitet som UHBF har är Belgoträffen varje år i januari. Bryggare från hela landet kommer till Uppsala och då behövs det alltid funktionärer.
Vi planerar för en körkortsbryggning för nya medlemmar, exakt tidpunkt kommer upp på hemsidan.
Den 22 september 2018 blir det en första “körkortsutbildning”, för nya medlemmar. Den är fulltecknad. Ytterligare datum kommer att synas på hemsidan och i mejlutskick.

För er som precis blivit medlemmar:
Om ni redan nu vill börja brygga går det bra, men ni ska ha med er en van bryggare från UHBF första gången.

Man bokar bryggverken via vår hemsida men man måste öppna ett konto på boka.se

 

Kontaktuppgifter
Uppsala Hembryggareförening, Linnes Sävja, Uppsala
Medlemsansvarig Myron Zaluha
e-post:  info@uhbf.se
tel 0768-530333
Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss.
Med vänlig hälsning
Styrelsen, UHBF