Årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare. Brygg något belgiskt (eller franskt) enligt typdefinitioner eller efter eget huvud och dela med likasinnade. Alla brygder tävlar i folkets val, och om så önskas även i domartävling.

Besökare över 20 år är välkomna att lära sig mer om hembryggning. Alla besökarna är också domare i folkets val.

Träffen genomförs under förutsättning att Folkhälsomyndighetens allmänna råd med anledning av pandemin så medger.

 • Datum: lördag 29 januari 2022
 • Plats: Fyrishov i Uppsala, hall C/D. Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C. Se www.fyrishov.se för vägbeskrivning.
 • Biljettförsäljning öppnar i november
 • På Fyrishov finns också bland annat äventyrsbad, simhall och bowling som kan roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen
 • Frågor: Kontakta Gustav Dominicus, epost info@belgo.beer, tel. 0708-44 77 87.

Varmt välkommen!

Uppsala Hembryggareförening och Svenska Hembryggareföreningen

För femte året i rad bjuder Uppsala Hembryggareförening in till sommarölsträff med surölstema. Även detta år blir det under Covid-anpassade former.
Vi håller till under bar himmel eller tälttak i vackra trädgården utanför UHBF:s lokal i Linnés Sävja. Anmälan till folketsvaltävlingen senast lördag 14 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Ange brygdens namn, öltyp, namn på bryggare och epost för kontakt.
Anmälan som besökare senast onsdag 18 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Kostnad för medlemmar i UHBF 50 :-, kostnad för gäster 100:-.

Träffen pågår kl. 13-17. Bryggare som behöver ställa upp sin utrustning är välkomna från kl. 12. Bjud gärna med ölintresserade vänner och bekanta men glöm inte att anmäla er i förväg! Endast föranmälda bryggare och besökare för att kunna hålla Covid-restriktioner.
Vi följer rekommendationer om Covid-19. Träffen hålls utomhus och vi ser till att hålla avstånd. Möjlighet till handtvätt och handsprit finns.

Vägbeskrivning: Adressen är Carl von Linnés väg 3, 757 56 Uppsala.
Från Uppsala central/resecentrum går två busslinjer, 5 och 9. Buss nr 5 mot Sävja, gå av vid hållplats Nämndemansvägen. 3 min promenad. Eller buss nr 9 mot Vilan, Nåntuna, Bergbrunna. Gå av vid Sävja Kyrka. 2 min promenad.

Varmt välkomna!

Suröl – kan det vara något? För vissa är en välbryggd belgisk lambic det absolut förnämsta ölvärlden kan erbjuda. För andra är syrlig öl hemskt. Men det är inte så illa som det kan låta. Vår definition av en ”sur öl” är att den ska vara bryggd med andra mikroorganismer än vanlig öljäst (saccharomyces cervisiae) och den behöver därför inte nödvändigtvis vara sur. Det kan förutom traditionell lambic och oude bruin röra sig om snabbsyrad öl som Berliner Weisse, IPA eller Imperial Stout med Brettanomyces, ”funkig” brittisk Old Ale eller varför inte en rökig Lichtenberger eller massor med varianter som du inte hade en aning om fanns! Se surölsträffen som ett tillfälle att vidga dina ölperspektiv! Du kommer garanterat att bli överraskad!

Styrelsen för Uppsala Hembryggarförening har beslutat att ställa in Belgoträffen 2021

Belgoträffen 2020 samlades nästan 1000 deltagare för att prova de 120 brygder som ställde upp och tävlade i Belgoträffen. Att man kan prova och prata öl med varandra och bryggarna är det som gör Belgoträffen så speciell. Men med de restriktioner som finns gällande Covid-19 finns det tyvärr inte förutsättningar för att genomföra Belgoträffen 2021. Vi hoppas kunna återkomma med träffen 2022.

För fjärde året i rad bjuder Uppsala Hembryggareförening in till sommarölsträff med surölstema. Denna gång blir det under särskilda omständigheter men träffen har alltid haft få deltagare och vi har gott om utrymme så vi kan hålla avstånd.
Vi håller till under bar himmel eller tälttak i vackra trädgården utanför UHBF:s lokal i Linnés Sävja. Anmälan till folketsvaltävlingen senast lördag 8 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Ange brygdens namn, öltyp, namn på bryggare och epost för kontakt.

Kostnad för gäster 100:-. Träffen pågår kl. 13-17. Bryggare som behöver ställa upp sin utrustning är
välkomna från kl. 12. Bjud gärna med ölintresserade vänner och bekanta men glöm inte att anmäla er i förväg! Endast föranmälda bryggare och besökare för att kunna hålla Covid-restriktioner.

Vi följer rekommendationer om Covid-19. Träffen hålls utomhus och vi ser till att hålla avstånd.
Möjlighet till handtvätt och handsprit finns.

Vi har behov av ytterligare några funktionärer. Som funktionär har du någon mindre uppgift och går
förstås in gratis. Vi bjuder dig också på mat. Anmäl om du vill vara funktionär till niklas.stenlas@gmail.com

Varmt välkomna

 

Suröl – kan det vara något? För vissa är en välbryggd belgisk lambic det absolut förnämsta ölvärlden kan  erbjuda. För andra är syrlig öl hemskt. Men det är inte så illa som det kan låta. Vår definition av en ”sur  öl” är att den ska vara bryggd med andra mikroorganismer än vanlig öljäst (saccharomyces cervisiae) och  den behöver därför inte nödvändigtvis vara sur. Det kan förutom traditionell lambic och oude bruin röra  sig om snabbsyrad öl som Berliner Weisse, IPA eller Imperial Stout med Brettanomyces, ”funkig” brittisk Old Ale eller varför inte en rökig Lichtenberger eller massor med varianter som du inte hade en aning om fanns! Se surölsträffen som ett tillfälle att vidga dina ölperspektiv! Du kommer garanterat att bli
överraskad!

För att komma igång med det nya bryggverket BrewTool 80 så blir det en demo och möjlighet att känna på det själv torsdag 25 juni kl 19.00 utanför lokalen i Linnés Sävja. Det är även ett tillfälle för en utomhuspub så ta gärna med någon öl du gjort så kan vi prova samtidigt.

All aktivitet kommer dock vara utomhus men passa gärna på att göra insättningar och uttag i den uppskattade byteskylen i puben. Om någon missat det så funkar byteskylen, beer-oteket eller vad man nu vill kalla det så att man ställer dit öl, speciellt såna man vill dela med sig av och kanske få feedback på. Och så passar man på att ta med sig några av de andras öl för att prova och gärna ge kommentarer på. När vi inte kan anordna vanliga pubar är detta ett utmärkt sätt att kunna bjuda på egen öl samt få inspiration genom att prova andras öl.

UHBF håller årsmöte 14 mars 2020. Alla handlingar och övrig information finns under fliken “För medlemmar”

Lördag 2 maj från 18.00…..
Sävja brygglokal

Heureka, ljuset har återvänt, därmed även de ljusa ölen
Vem kan göra den bästa Snakehead klonen?
Ta med sådan, men även andra öl, vi vill ha lite omväxling, lagers, stout och Berliner weisse, mfl.
Det finns nog t o m lite SM öl i källaren som vi kan kasta oss över

Vi ordnar med lite gott att äta för självkostnadspris
För alla tillkommer också ett frivilligt omkostnadsbidrag
Medlem med öl: 0 kr
Medlem utan öl: 50 kr
Gäster: 100kr

En del pubar är väldigt välbesökta, det innebär först till kvarn……..
Det innebär också att om ni har många gäster så kan dessa inte garanteras plats förrän anmälningstiden gått ut, medlemmar måste prioriteras

Välkomna
Anmäl er till myron.zaluha@telia.com senast 26/4
Anmäl alla med namn och om personen är medlem, om man vill ha mat, om man har öl med sig.
Så underlättas administrationen för arrangörerna

Mikael 0704535792
Pubvärdar: Mikael, Thomas och Myron

 

Belgoträff i Uppsala, 25 januari 2020

Årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare. Brygg något belgiskt (eller franskt) enligt typdefinitioner eller efter eget huvud och dela med likasinnade.

Allmänt

 • Besökare över 20 år är välkomna att lära sig mer om hembryggning. Alla besökarna är också domare i folkets val.
 • Öltyper: Alla belgiska och franska öltyper är välkomna. Se vidare nedan.
 • Datum: Lördag 25 januari 2020
 • Tid: 12-17
 • Plats: Fyrishov i Uppsala, hall C. Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C. Se www.fyrishov.se för vägbeskrivning.
 • Biljettförsäljning via Tickster, https://www.tickster.com/sv/events/th3b0r68m0bm6he/2020-01-25/belgotraff
 • Fyrishovs kiosk och restaurang erbjuder fika och enklare förtäring
 • På Fyrishov finns också bland annat äventyrsbad, simhall och bowling som kan roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen

För bryggare

 • Alla brygder tävlar i folkets val, och om så önskas även i domartävling
 • I båda tävlingarna kommer brygderna att grupperas i ”Lätta” och ”Tunga”, och medaljörer kommer att utses i båda grupperna.
 • En bryggare per brygd går in gratis.
 • Brygder: Bryggare tar med valfritt antal brygder.
 • Folkets val: Du serverar själv dina brygder från fat eller flaska. Rekommenderad volym: 12-20 liter. Tag gärna med bryggprotokoll att visa för besökarna.
 • Domartävling: Lämna in två anonyma flaskor märkta med brygdnummer enligt instruktioner vid anmälningen. Flaskorna ska vara inlämnade senast 10:00 på tävlingsdagen. Förhandsinlämning på PGWs butik i Uppsala fram till lördag 18 januari. Även möjligt att skicka flaskor till PGW, Kungsängsgatan 11, 753 22 Uppsala
 • Brygdregistrering sker elektroniskt senast torsdag 16 januari
  https://forms.gle/NmLjxgdMNZDDsNrK6
 • Ange bryggarens namn, adress, brygdens namn, SHBF öltyp, OG, FG, BU och eventuella kryddor eller frukter.
 • Av platsskäl är antalet brygder begränsat till 120.
 • Frågor: Kontakta Gustav Dominicus, epost info@belgo.beer, tel. 0708-44 77 87.

Öltyper och tävlingsgrupper: För Belgoträffen gäller 2015 års typdefinitioner,  https://shbf.se/wp-content/uploads/2019/08/Oltypsdefinitioner-2015.pdf

Lätta

 • 6D Belgisk Wit
 • 9A Ljus belgisk ale
 • 9B Blonde
 • 9E Brune
 • 9F Dubbel
 • 9H Saison
 • 9I Bière de Garde
 • 9K Belgiskt och Franskt Specialöl svagare än 7.5 volym-%
 • 10A Lambik
 • 10B Geuze
 • 10C Fruktlambik
 • 10D Oud Bruin
 • 10F Övrigt Klassiskt Syrligt Öl i belgisk eller fransk stil svagare än 7.5 volym-%
 • Övrigt öl i fransk eller belgisk anda, med tydlig förklaring av öltypen, svagare än 7.5 volym-%

Tunga

 • 9C Tripel
 • 9D Ljus Stark Belgisk Ale
 • 9G Mörk Stark Belgisk Ale
 • 9J Supersaison
 • 9K Belgiskt och Franskt Specialöl, 7.5 volym-% eller starkare
 • 10F Övrigt Klassiskt Syrligt Öl i belgisk eller fransk stil, 7.5 volym-% eller starkare
 • Övrigt öl i fransk eller belgisk anda, med tydlig förklaring av öltypen, 7.5 volym-% eller starkare

Varmt välkommen!
Uppsala Hembryggareförening och Svenska Hembryggareföreningen

 

UHBF Julpub

Lördagen den 7 dec från 18.00…..
Sävja brygglokal

Äntligen går vi in i de mörka och starka ölens årstid
Ta med sådan, men även andra öl, vi vill ha lite omväxling, lagers, wit och
Berliner weisse mfl.
Det finns nog tom lite sm öl i källaren som vi kan kasta oss över

Vi ordnar med sill, skinka, och lite annat som hör julbordet till

Mat 100 kr
för alla tillkommer också ett frivilligt omkostnadsbidrag
Medlem med öl: 0 kr
Medlem utan öl:  50 kr
Gäster: 100kr

Välkomna
Anmäl er till mikael@terner.se senast 3/12
Skriv gärna ner allas namn och vilken kategori som de är med i enl ovan
Mikael 0704535792
Mikael, Martin, Olof, Julius

 

 

 

Årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare. Brygg något belgiskt (eller franskt) enligt typdefinitioner eller efter eget huvud och dela med likasinnade. Alla brygder tävlar i folkets val, och om så önskas även i domartävling.

Besökare över 20 år är välkomna att lära sig mer om hembryggning. Alla besökarna är också domare i folkets val.

Datum: Lördag 25 januari 2020
Plats: Fyrishov i Uppsala, hall C/D. Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C.
Se www.fyrishov.se för vägbeskrivning.
Biljettförsäljning öppnar i november: https://www.tickster.com/sv/events/th3b0r68m0bm6he/2020-01-25/belgotraff

På Fyrishov finns också bland annat äventyrsbad, simhall och bowling som kan roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen

Frågor: Kontakta Gustav Dominicus, epost info@belgo.beer, tel. 0708-44 77 87.

Varmt välkommen!

Uppsala Hembryggareförening och Svenska Hembryggareföreningen