Artikel från Humle om Belgo-träffen

Belgisk ölfest i Uppsala lördag 26 januari

Nu är det återigen dags för Belgoträffen som är en av Sveriges största hembryggarträffar, och om du frågar en belgofil så är det troligtvis den bästa träffen av dem alla…  Som tidigare år är Humlegårdens Ekolager med och sponsrar med priser till medaljörerna.

Träffen arrangeras av Uppsala Hembryggareförening. Vi ställde några korta frågor till Gustav Dominicus som är föreningens aktivitetsansvarig.

Hej Gustav! Kan du kort beskriva vad man kan förvänta sig på Belgoträffen?
På Belgoträffen finns hela den bredd av ölstilar som gör att den belgisk/ franska bryggartraditionen är så häftig! Från en fräsch wit (veteöl) eller geuze (suröl) som passar perfekt till sommaren (eller när som helst) till tunga mörka lagrade öl som passar i mindre mängder till en mörk choklad. Det är ett utmärkt tillfälle att få prova alla olika öler och prata med dem som bryggt ölen.

Hur har intresset för Belgoträffen utvecklas under de 13 år ni har arrangerat träffen?
Från början var träffen inspirerad av en mindre ölträff i Belgien men den har med åren vuxit och är numera den klart största träffen i Sverige för öl i den belgiska traditionen. Intresset från både bryggare, besökare och domare har ökat stadigt och det märks att kvaliteten har blivit bättre.

Vem tycker du ska besöka Belgoträffen?
Alla som vill prova och prata öl!

Vad brygger du själv helst för öl?
Mest belgisk öl och de senaste åren även suröl. En favorit är trippel.