Hembryggarträff med surölstema i Uppsala lördagen 31 augusti

Hembryggarträff med surölstema i Uppsala lördagen den 31 augusti

Den 31 augusti bjuder Uppsala Hembryggareförening in till Sveriges första och största (?) hembryggarträff med tema syrlig öl, (klass 10 och 11C i SHBF:s typdefinitioner men även annan öl där andra mikroorganismer än Saccharomyces cerevisiae använts).
Vi håller till utomhus, eller om vädret så kräver under tälttak i det natursköna Linnés Sävja utanför Uppsala, (10 minuter med buss 5 från Uppsala Resecentrum).
Antalet besökande är begränsat. Bryggare som medför öl har företräde. Rekommenderad minimimängd är fyra liter per brygd. Två bryggare per brygd går in gratis.
Folketsval-tävling utan klasser: 1:a, 2:a och 3:e pris. Anmälan till folketsval senast lördag 24 augusti till gustav.dominicus@gmail.com. Ange brygdens namn, öltyp, namn på bryggare och epost för kontakt.

Endast föranmälda gäster. Kostnad för gäster 100:-. Träffen pågår kl. 13-17. Bryggare som behöver ställa upp sin utrustning är välkomna från kl. 12. Enklare förtäring kommer att finnas. Information och föranmälan till gustav.dominicus@gmail.com senast lördag 24 augusti.