Att bli medlem i UHBF

 Bli medlem?
Ett medlemskap per familj räcker. I medlemskapet ingår nyttjanderätt av bryggverken samt lokalerna i övrigt, samt möjlighet att delta i diverse föreningsaktiviteter. Årsavgiften är f.n. 500 kr. Som ny medlem betalar man dessutom en engångsavgift på 500 kr, den så kallade investeringsavgiften, totalt alltså 1000 kr för nya medlemmar. Engångsavgiften kom ursprungligen till i samband med att föreningen grundades för att ge UHBF ett startkapital och är det belopp som alla nuvarande medlemmar betalat. Dessa avgifter investeras i förbättringar av lokal, bryggeri, utrustning och pub.
UHBF är till för de som är intresserade av att brygga samt lära sig mer om olika ölstilar. Föreningen har inget separat medlemsskap för stödmedlemmar eller för de som bara gillar öl i största allmänhet. För det finns det andra föreningar som kan passa bättre.

Komma igång…
Att lära sig brygga är enkelt. De flesta av oss började brygga hemma på spisen. Medlemsskapet i UHBF ger oss kontakt med erfarna bryggare, vilket är minst lika viktigt som att få tillgång till större bryggverk. Veteranerna är gärna med och visar hur man använder bryggverken samt kommer med tips och delar med sig av erfarenheter kring bryggteknik, kemin, receptformulering etc.
Lite om vad som förväntas av dig som vill bli ny medlem:
Föreningen ser gärna att du har en rekommendation eller känner en gammal medlem, alternativt kommer på ett av våra evenemang så att vi kan träffas.
Eftersom UHBF ordnar medlemspubar fyra gånger om året behövs det alltid några som ställer upp och ansvarar för en pub, oftast har man en gammal medlem vid sin sida. Du kan såklart bara komma på puben för att umgås. Många har med sig egen öl för att få synpunkter från erfarna bryggare. Att dela erfarenheter, recept och öl är en riktig höjdare!
Vi anordnar även temadagar och på våren har vi en gemensam arbetsdag ute på Sävja.
En viktig aktivitet som UHBF har är Belgoträffen varje år i januari. Bryggare från hela landet kommer till Uppsala och då behövs det alltid funktionärer.
För att lära sig att hantera bryggutrustningen så anordnar vi körkortsbryggningar för framförallt nya medlemmar men även gamla medlemmar som vill lära sig eventuellt ny utrustning. Under rådande smittskyddsläge så är dock alla körkortsbryggningar lagda på is tills vidare men vi skall försöka ha teorigenomgångar samt eventuellt sätta upp telefonnummer man kan ringa när man är ny och brygger så man kan få svar på frågor som dyker upp under själva bryggtillfället.

För er som precis blivit medlemmar:
Om ni redan nu vill börja brygga går det bra, men ni ska ha med er en van bryggare från UHBF första gången.

Man bokar bryggverken via vår hemsida men man måste öppna ett konto på boka.se

Kontaktuppgifter
Uppsala Hembryggareförening, Linnes Sävja, Uppsala
Medlemsansvarig: Klas Östlund
e-post:  info@uhbf.se
tel 070-512 33 27
Om du har frågor så tveka inte att kontakta oss.
Med vänlig hälsning
Styrelsen, UHBF