Belgoträffen 27 januari 2024

Belgoträffen anordnas varje år av Uppsala Hembryggareförening med hjälp av ett stort antal fantastiska volontärer och är årets höjdpunkt för alla som fascineras av den belgiska ölkulturen, tolkad och förfinad av hembryggare.

Som besökare är alla välkomna som är över 20 år och vill få möjlighet att prova bland ett stort urval av öl inspirerade av belgiska och franska förlagor. Kan du inget om hembryggning eller belgisk öl innan så är det inget problem, du kommer bara bli en upplevelse rikare av att prova öl och prata med dem som bryggt dem. Alla besökare är också domare i folkets val där du kan rösta på de öl som du tycker är bäst.

Köp till biljetter till Belgoträffen på Tickster: https://www.tickster.com/en/events/9edj2jaw8b85ekk/2024-01-27/belgotraff

Som deltagande hembryggare och utställare så är förutsättningarna enkla; brygg något belgiskt (eller franskt) enligt typdefinitioner eller efter eget huvud och dela med besökare och andra hembryggare. Se information nedan för deltagande hembryggare.

  • Alla brygder tävlar i folkets val, och om så önskas även i domartävling.
  • I båda tävlingarna kommer brygderna att grupperas i ”Lätta” och ”Tunga”, och medaljörer kommer att utses i båda grupperna.
  • En bryggare per brygd går in gratis. Glöm inte att köpa biljett till övriga:  https://www.tickster.com/en/events/9edj2jaw8b85ekk/2024-01-27/belgotraff
  • Brygder: Bryggare tar med valfritt antal brygder. 
  • Folkets val: Du serverar själv dina brygder från fat eller flaska. Rekommenderad volym: 12-20 liter. Tag gärna med bryggprotokoll att visa för besökarna.
  • För deltagande i domartävlingen: Lämna in två anonyma flaskor märkta med brygdnummer enligt instruktioner vid anmälningen. Flaskorna ska vara inlämnade senast 10:00 på tävlingsdagen.
  • Brygdregistrering sker elektroniskt senast fredag 19 januari: https://tinyurl.com/2nu8v988
  • Du behöver ange bryggarens namn, brygdens namn, SHBF öltyp ( https://shbf.se/ol/oltypsdefinitioner-shbf/ ), OG, FG, BU och eventuella kryddor eller frukter. Det går att anmäla brygder på plats men då kommer de inte med i programbladet.
  • Av platsskäl är antalet brygder begränsat till 120. 
  • Frågor: Kontakta Gustav Dominicus, epost info@belgo.beer, tel. 0708-44 77 87.

Mer om Belgoträffen 27 januari 2024:

Plats: Fyrishov i Uppsala, hall C/D. Fyrishov ligger cirka 1 km norr om Uppsala C. Se www.fyrishov.se för vägbeskrivning.

På Fyrishov finns även äventyrsbad, simhall och bowling som kan roa icke ölprovande familjemedlemmar under träffen

Frågor: Kontakta Gustav Dominicus, epost info@belgo.beer, tel. 0708-44 77 87.

Varmt välkommen!

Uppsala Hembryggareförening och Svenska Hembryggareföreningen