Surölsträffen

Surölsträffen lördag 24 augusti 2024
Hembryggarträff med surölstema

För åttonde året i rad bjuder Uppsala Hembryggareförening in till sommarölsträff med surölstema. Vi håller till under bar himmel eller tälttak i den vackra trädgården utanför UHBF:s lokal i Linnés Sävja. Bryggare bjuder på spännande brygder. Besökare utser favoritbrygder och röstar i folkets val. Grillen erbjuder matiga korvar med goda tillbehör till självkostnadspris.

Anmälan till folkets val-tävlingen senast söndag 18 augusti 

https://forms.gle/VkCX9MYLyDamMV6BA

Anmälan som besökare senast onsdag 21 augusti 

https://forms.gle/BTRgJpaQPBQPzuzd9

Kostnad för medlemmar i UHBF 50 :-, kostnad för gäster 100:-.

Träffen pågår kl. 13-17. Bryggare som behöver ställa upp sin utrustning är välkomna från kl. 12. Bjud gärna med ölintresserade vänner och bekanta men glöm inte att anmäla er i förväg! Efteranmälan av besökare i mån av plats.

Vägbeskrivning: Adressen är Carl von Linnés väg 3, 757 56 Uppsala. 

Från Uppsala central/resecentrum går två busslinjer, 5 och 9. Buss nr 5 mot Sävja, gå av vid hållplats Nämndemansvägen. 3 min promenad. Eller buss nr 9 mot Vilan, Nåntuna, Bergbrunna. Gå av vid Sävja Kyrka. 2 min promenad.

Suröl – kan det vara något? För vissa är en välbryggd belgisk lambic det absolut förnämsta ölvärlden kan erbjuda. För andra är syrlig öl hemskt. Men det är inte så illa som det kan låta. Vår definition av en ”sur öl” är att den ska vara bryggd med andra mikroorganismer än vanlig öljäst (saccharomyces cervisiae) och den behöver därför inte nödvändigtvis vara sur. Det kan förutom traditionell lambic och oude bruin röra sig om snabbsyrad öl som Berliner Weisse, IPA eller Imperial Stout med Brettanomyces, ”funkig” brittisk Old Ale eller varför inte en rökig Lichtenberger eller massor med varianter som du inte hade en aning om fanns! Se surölsträffen som ett tillfälle att vidga dina ölperspektiv! Du kommer garanterat att bli överraskad!

Varmt välkomna!